2012. március 13., kedd

ECDL-Internet és kommunikáció 17. feladat megoldása 1. Hány hivatalos megállóhellyel rendelkeznek a Volán társaságok Gyula helységben?

   http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/ volán menetrend oldalon az induláshoz írja be Gyula. Ezt követően a piros nyíl által mutatott területen feljönnek a gyulai megállók, összesen 31 db.

 2. Keresse meg, hogy mi a legközelebbi előadás a Művészetek Palotájában jövő hét hétfőtől kezdődően a jazz műfajában? Adja meg az azt követő első program nevét az intézményben!

   A www.mupa.hu oldalon, a programok, aktuális programok alatt jobb oldalon egy szűrőt találunk.  Hajtsunk végre egy szűrést  program típus : könnyűzene, jazz, világzene  a műfajra pedig jazzt  beállítva. Ezt követően minden program típusra  és minden műfajra is keresünk ugyanazon a dátumon , mint az előbb. Az utóbbi keresésnél az előbb megtalált jazz programot követő bármilyen program nevét kell leírnunk amely az intézményben megrendezésre kerül. (Figyeljünk a szövegre, félreértésre ad okot!) Karafiáth Orsolya est

 3. Melyik szolgáltatónál olcsóbb és mennyivel a hívás kezdeményezése Magyarországra Törökországból? A Vodafone szolgáltató előfizetéses Duett Max díjcsomagjával vagy a T-Mobile szolgáltató előfizetéses
  MobilMester díjcsomagjával?

  A  http://www.t-mobile.hu a jobb oldalon fent levő keresőmezőbe beírjuk, hogy külföld. A továbbiakban a Nemzetközi tarifák--> roaming--> világjáró EU roaming linkekre kattintva az ország kiválasztása után megkapjuk a jelenleg érvényes díjakat. 393 Ft.
  A http://www.vodafone.hu oldalon a keresőbe szintén írjuk be, hogy " külföld". A külföldön-roaming-vodafone linkre kattintva, és az ország beírása után kapjuk meg az eredményt 319 Ft+hazai percdíj.
  Megjegyzem, hogy a Duett Max, illetve a MobilMester díjcsomagok már nem léteznek, a vizsgázónak mindig az aktuális információkat kell megkeresniük, ezért a vizsgaközpontnak a szürkén kiemelt részeket módosítaniuk  kell!!


 Nincsenek megjegyzések: