2012. január 24., kedd

ECDL Szövegszerkesztés feladat

Íme itt van az elő szövegszerkesztés feladatlap. Szakasztott, mint az ECDL példatárban. Az alul látható értékelési irányelvek szerint kell elkészítened a feladatot. Figyelj arra is, hogy melyik művelet hány pontot ér. Például, ha azt olvassuk, hogy "betű méretezése 2 pont", akkor ez azt jelenti, hogy két helyen is módosítani kell a betű méretet. A módosítás lehet csökkentés, vagy növelés is. Az alap betű méret, amivel a feladat szövege íródott 11 pt a wordben. Tehát ehhez tudsz viszonyítani.

Hasonlóan, az alap betűtípus a Times New Roman. Ha azt olvasod, hogy " betűtípus módosítása 2 pont" ez nem jelent mást, mint hogy meg kell keresned a feladatlapon azokat a szövegrészeket, ahol ettől eltérő betűtípust alkalmaztak a nyomtatott feladatlapodon, és ezt meg kell próbálnod reprodukálni.
Ebben a feladatban a "Max Magánklinika" Arial,  az alatta levő 3 sor pedig Courier New betűtípussal íródott. Az eddig felsorolt 3 betűtípus szerepel szinte minden feladatban, viszont nem követelmény pont ezeket használni. Lássuk...