2012. március 26., hétfő

ECDL Prezentáció feladat megoldás - Háttér formázási lehetőségei




 A prezentációs feladatok ECDL feladatok általában a háttér formázásával nyitnak. A háttér formázása a prezentációban  lehet.
  1. egyszínű
  2. színátmenetes
  3. kitöltés képpel, vagy anyagmintával.
Negyedik lehetőség a mintázatos ezt a 2007-es officeban anyagmintával pótolhatjuk. A 2010-es Officeban újra megvan ez a lehetőség.
Egyszínű háttér:

A Microsoft Powerpoint 2007 program megnyitása után a háttér formázásához a dia egy üres területére kattintunk jobb gombbal. Kiválasztjuk a háttér formázása parancsot.
A szín gomb lenyitásával kijelölhetjük a feladatban megadott színt, illetve "további színek"-re kattintással kereshetünk tovább.
/Az átlátszóság ne legyen 100 %!/

Színátmenetes háttér:

 Jobb klikk a dia egy üres területére, majd háttér formázása parancs. Ezt követően bejelöljük a színátmenetes kitöltést.
Állítsunk be próbaképpen balról jobbra tartó zöld-lila zöld hátteret.

Ehhez a háttérhez három végpontra van szükségünk. Az esetleges felesleges végpontokat eltávolítjuk. Ezt követően válasszuk ki az első végpontot, és állítsunk be hozzá zöld színt, majd a 2 végponthoz lilát és a harmadikhoz ismételten zöldet, ahogy a feladat előírta.  Ugyanezen a párbeszédpanelen maradva a típust hagyjuk meg egyenesnek, az irányt pedig állítsuk be " balról jobbra " típusúnak. /Az átlátszóság ne legyen 100 %!/

Kitöltés anyagmintával:

Állítsunk be zöld márvány mintás hátteret a bemutató mindegyik diájára!
/Szerepelhet fehér márványmintás, újságpapír, téglamintás, illetve papír mintázatú háttér./

Szintén jobb klikk a dia egy üres részére- lehetőleg  ne a cím dobozába. Háttér formázása parancs, majd bejelöljük a kitöltés képpel .. parancsot. Ezt követően választhatunk az anyagminták közül.